Tweet
Share
+1
Pin it
|

Personal Trainer Sven

Onze personal trainers doen er alles aan om jou te helpen bij het behalen van je doelstellingen. Maar wat doet personal trainers eigenlijk zelf om gezond en fit te blijven? Altijd al een kijkje in het leven van een personal willen nemen? Dan is dit je kans.

Vandaag stellen we aan je voor: personal trainer Sven

Als personal trainer ben je behoorlijk druk. Hoeveel trainingen geef je gemiddeld per week?

Personal trainer Sven: Circa 35 uur per week. Exclusief reistijd.

Dat is een vol schema! Heb je nog tijd om zelf te trainen? En zo ja, wat doe je dan?

Personal trainer Sven: Ja, ik train zeker ook nog zelf. Twee keer per week doe ik een kort rondje in de sportschool. Daarnaast loop ik twee keer per week hard rond de Bosbaan, zo’n 5 km. En tot slot doe ik twee tot drie keer per week aan Crossfit.

Waar haal jij jouw motivatie vandaan om dit allemaal te doen?

Personal trainer Sven: Ik moet het doen! Anders voel ik me niet energiek. Het blijft me verrassen hoeveel energie sporten me geeft. Nog steeds, ondanks mijn drukke schema. Met name Crossfit geeft me de energie die ik nodig heb om goed te blijven functioneren.

Wat vind je zo leuk aan Crossfit?

Personal trainer Sven: Crossfit doe je in groepsverband. De groepsdynamiek spreekt me aan en het feit dat we samen voortdurend grenzen verleggen. Het is heel uitdagend.

Wat doe je het liefste als je op vakantie bent?

Personal trainer Sven: Dan neem ik bewust wat meer rust, fysiek gezien. Ik ga graag wandelen en zwemmen en maak uitstapjes, maar verder doe ik niet zoveel. Dat zie ik terug in mijn fysiek: die gaat achteruitgang. Als ik terug kom van vakantie ga ik ook altijd eerste een maand in een strak regime om weer in het ritme te komen en en snel weer in vorm te komen. Zowel mijn trainingen als mijn voeding hou ik dan extra scherp in de gaten. Ik zit gewoon niet lekker in mijn vel als ik niet volledig fit ben.

Net als veel van onze klanten heb je weinig tijd om te eten. Hoe zorg jij ervoor dat je toch gezond eet?

Personal trainer Sven: In de ochtend maak ik met een slowjuicer twee bekers met groente-en fruitsap. Voor mijn ontbijt drink ik er één en één neem ik mee voor onderweg. Ik neem ook vaak noten of iets dergelijks mee en onderweg haal ik meestal een omelet of een salade. Overdag eet ik eigenlijk iets te weinig. Gelukkig eten mijn vrouw en kinderen ook gezond. Als ik ‘s avonds thuis kom, vaak pas om 22:00 uur, dan kan ik gewoon eten wat zij hebben gemaakt. Iemand die kookt doet dat voor het hele gezin, zelfs als we niet allemaal thuis zijn. Ik kan dus altijd een gezonde maaltijd eten.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn? (Sven is nu 48 jaar)

Personal trainer Sven: 28 jaar, omdat ik me toen fysiek fantastisch voelde. Ook het gezinsleven was toen heel ontspannen. Mijn kinderen waren toen nog kleuters, ik had relatief veel tijd voor mezelf, er was veel structuur in ons gezinsleven.

personal trainer Sven

Is structuur belangrijk voor je?

Ik heb altijd heel gestructureerd geleefd toen ik nog in het bedrijfsleven werkte. Nu is dat een stuk minder. Iedere dag is anders, maar ik ben nu wel gelukkiger en relaxter. Nu zijn de kinderen ouder, dus ik heb ook minder structuur nodig en weer meer vrijheid zelf. Dat is nodig in dit werk. Je moet flexibel zijn.

Als je een half uur vrije tijd hebt, hoe besteed je die vrije tijd dan?

Personal trainer Sven: Ik ga altijd naar een paar vaste koffietentjes in Amsterdam. Daar ga ik dan zitten met een aantekeningen boekje en neem ik de programma’s door van mijn trainingen van de dag. Mijn favoriete plek is Le pain Quotidien. Ze hebben daar goede omeletten, goede koffie en vriendelijk personeel. Ik ben er graag.

Wat vind je zelf de belangrijkste kwaliteit van een personal trainer?

Personal trainer Sven: De gave om met iemand een relatie aan te gaan en op een leuke manier gestructureerd en veilig te laten bewegen. Fysiek en emotioneel moet iemand zich bij je op z’n gemak voelen. Verder moet je goed kunnen anticiperen op gebeurtenissen in iemands leven. Als iemand een uur voor de training zijn enkel verzwikt of iets heel emotioneels meemaakt, kan het zijn dat je de training zoals je deze had voorbereid moet aanpassen.

Op welk resultaat dat je behaalt hebt met een klant ben je het meest trots?

Personal trainer Sven: Als een klant helemaal straalt als gevolg van het resultaat dat ze heeft behaalt. Als je ziet dat iemand echt totaal, in positieve zin verandert. Een paar maten kleiner kan in iemand in zoveel opzichten veranderen: mensen bewegen makkelijker, zijn vrolijker en spontaner. Dan ben ik echt trots!

Als je iemand maar 3 tips mag geven voor een gezonder en slanker leven, welke zijn dat dan?

  1. Als je traint, probeer dan echt geconcentreerd te blijven op je training
  2. Eet zo onbewerkt mogelijk
  3. Drink voldoende water
Wil jij ook aan de slag met Sven of één van onze andere trainers? Vraag dan direct een Gratis Intakegesprek aan!

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Search