Ik ben erg blij met Dominique

Vijf jaar geleden heb ik een niertransplantatie ondergaan. Mijn conditie is daardoor en door een aantal daarop volgende operaties sterk achteruit gegaan.

In december 2017 vond ik het welletjes. Ik wilde afvallen en mijn conditie verbeteren, vooral ook omdat ik met een vriendin een reis naar Zuid-Afrika wilde maken.

De intake met Dominique verliep ontspannen. Het klikte van mijn kant meteen. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en mijn conditie is flink vooruit gegaan. Het afvallen gaat erg langzaam, maar dat is alleen aan mijzelf te wijten. Ik wil nog niet aan een aangepast eetpatroon beginnen. Dat heb ik in het verleden, voor de transplantatie, al moeten doen. Dat wil ik mijzelf niet meer opleggen.

Dominique zorgt voor een passende training en luistert (gelukkig) niet naar smoesjes. Als er echt iets niet goed gaat, merkt ze dat ook. We hebben veel lol tijdens de training maar er wordt wel serieus gewerkt.

De laatste paar weken heeft Dominique me laten kennismaken met boksen. Wat een ontdekking! Ik ben erg blij met Dominique en hoop nog heel lang met haar te kunnen werken.

Mariëtte Roos

Ik ben 20 kilo afgevallen en slik geen pillen meer

Robert Boetje:  een topper!

In het eerste kwartaal van 2017 ging bij mij de knop om. Eindelijk was ik zo ver dat ik er tegenaan wilde! Maar hoe? Niet op de sportschool, dat had ik al meerdere keren geprobeerd en dat draaide altijd uit op een abonnement waarvoor ik wel betaalde maar waarvan ik nooit gebruik maakte… Ik ben gewoon niet iemand die zich daar prettig voelt. Ik zag op dat moment op Facebook jullie advertentie voorbijkomen en dacht…misschien is het wat. Toen ik las wat jullie boden, heb ik mezelf niet meer de kans gegeven te twijfelen en heb direct gebeld. En na een prettig gesprek wachtte ik af wie er contact met mij zou opnemen. Nou, mijn ervaring met Robert was boven verwachting! Vanaf het eerste moment bij het intakegesprek tot het laatste moment van de laatste les heeft hij mij op een heel relaxte manier steeds weer op m’n gemak gesteld.

Robert is heel professioneel, heeft altijd een antwoord of oplossing voor alles wat maar met sporten te maken kan hebben. Daarnaast is hij intelligent en een heel onderhoudende gesprekspartner terwijl je aan het sporten bent. En wanneer hij het antwoord niet gelijk weet, spit hij het internet af totdat hij het gevonden heeft. Hij heeft me het gevoel gegeven dat mijn doel haalbaar was, me tips gegeven over mijn eetpatroon en me geholpen erin te blijven geloven, ook als het allemaal wat minder ging.

In de periode dat Robert met mij trainde, was mijn broer ernstig ziek. Hij was niet alleen mijn enige broer maar ook mijn enige gezinslid dat nog in leven was. Helaas heeft hij het na een dappere strijd uiteindelijk toch moeten opgeven. En naast dat ik toen mijn lieve broer kwijt was, stond ik in één klap ‘alleen’ op de wereld. Ook hierin was Robert altijd zeer begrijpend en ondersteunend. Mijn wereld stond op zijn kop, maar Robert was de stabiele factor. Hij maakte me aan het lachen als ik het even niet zag zitten, voelde precies aan wat hij op zulke momenten wel en niet van mij moest verwachten, was altijd geduldig en gaf me weer moed.

Robert is ontzettend enthousiast en wil niet alleen jou maar ook zichzelf uitdagen om het beste eruit te halen en dat doet hij op een heel motiverende en positieve manier!

Ik ben in ruim een half jaar 20 kilo afgevallen en slik intussen geen pillen meer voor de hoge bloeddruk, want die is weer zoals het hoort te zijn. Ik heb geleerd wat wel en wat beter niet te eten, ik ben gezonder gaan leven en kook steeds vaker vers, ondanks het feit dat ik single ben en voor mezelf koken altijd minder leuk vind. Dit waren de doelen die ik samen met hem heb gesteld, dus ik ben héél erg tevreden! Wie had ooit gedacht dat ik nog eens enthousiast zou zijn over boksen, zou staan te zwaaien met een kettlebell van 16 kg en bijna mezelf kon opdrukken vanaf de grond!!!

Robert, je was echt precies wat ik nodig had op het moment dat ik het nodig had en nog een heleboel meer dan dat! Uit de grond van mijn hart: dankjewel!

Blij dat jij met mij gematcht bent, ik had het me niet beter voor kunnen stellen!

Nicole Klein Haneveld, Rotterdam

Door de begeleiding weet ik wat ik moet doen. En het werkt!

Ik worstel al een groot deel van mijn leven met mijn gewicht. Nadat ik een kind heb gekregen werd het ook steeds moeilijker. Van alles geprobeerd, een aantal maanden naar de sportschool en vervolgens weer gestopt. Meerdere diëten uitgeprobeerd, niets hield stand. Ik begon ook steeds meer de spiegel te negeren. Constant ben ik bezig geweest met afvallen en eten. Mijn dag begint altijd goed, naar mate de dag vordert word ik moe en in de avond heb ik de puf niet meer om die strijd in mijn hoofd aan te gaan.

Ik had verwacht dat het zwaar zou worden en ik het niet leuk zou vinden. Uiteindelijk heb ik ervaren dat het veel minder zwaar is en heel erg leuk. De begeleiding van Marcel is echt heel fijn. Hij is heel anders dan de mensen en vrienden die ik om mij heen heb. Het klikt gewoon erg goed. Wat er nu anders is dan de sportscholen en alles wat ik heb geprobeerd: ik doe dit samen met Marcel. Ik zit niet in een groep waar ik maar moet volgen, door de specifieke begeleiding weet ik wat ik moet doen en het werkt. Ik word slanker en sterker. Ontzettend enthousiast ben ik over het traject en de ondersteuning van Marcel.

Annet Schaap

Het traject heeft me écht veel opgeleverd

Ik zat in een fase waar ik totaal nergens zin in had om iets te doen of ondernemen. Ook al was het lekker weer, zat ik liever thuis en had weinig energie. Naast het werk lag ik liever lang in bed dan dat ik naar buiten ging.

Het intakegesprek met Sven was heel goed en ik ben met hem gestart. Het traject heeft me echt veel opgeleverd.

Ik voel me veel prettiger, zit lekkerder in mijn vel. Nu doe ik weer van alles. Ongeacht of het lekker weer is doe ik nu wél leuke dingen. Mijn gewicht en conditie veranderen ook positief. Sven is heel relaxt. De trainingen voelen ook niet als een verplichting. Ik vind het leuk wanneer hij komt. We doen ook leuke dingen zoals boksen en andere oefeningen. Wanneer het een keer niet helemaal ok gaat houdt hij daar rekening mee of past oefeningen aan. Met Sven is het altijd gezellig.

Binnenkort ga ik op vakantie. Nu ben ik zelfs zo gemotiveerd om in de vakantie ook te gaan bewegen. Normaal zou ik anders gewoon lang in bed blijven liggen en nietsdoen.
Het traject heeft me tot nu toe veel gebracht. Sven weet mij op een leuke manier te motiveren en heeft geduld. Heel blij dat ik weer lekker in mijn vel zit.

Germaine Kramer

10 kilo afvallen en mijn conditie verbeteren

In de periode januari t/m april 2017 heb ik twee keer per week met Sven getraind. Mijn doelstelling was tweeledig: 10 kilo afvallen en mijn conditie verbeteren. Ik heb beiden doelen behaald en onze samenwerking is dus voor mij een succes geweest. Ik raad Sven zeker aan!

Na afloop van mijn traject ben ik 10 dagen op vakantie geweest. Daarin heb ik mijn gewicht van rond de 92 kilo vast kunnen houden. Dus ook hier ben ik zeer tevreden mee!

Ik vond het prettig dat Sven precies wist wanneer hij mij moest pushen, en wanneer juist niet. De afwisseling van het programma vond ik ook heel leuk. Sven is bovendien flexibel en plezierig om mee samen te werken.

Als feedback heeft Martin ons meegegeven dat hij wel wat voorbeeld recepten had willen hebben ter inspiratie. Inmiddels is dit receptenboek er en krijgt iedere nieuwe klant dit via de mail toegestuurd.

Martin Holm

Van hangerig en lusteloos heb ik mijzelf weer teruggevonden

Ik heb Selsa gevonden via Google. Voordat ik aan het traject begon voelde ik mij onzeker over mijn gewicht en lichaam. Ook vond ik het moeilijk om zelf te beginnen.

Ik heb de dansacademie gedaan en moest wegens blessures stoppen. Daarna is mijn gewicht toegenomen en mijn voedingspatroon onregelmatig geworden.

Met Elroy heb ik de intake gehad. Het klikte direct. De eerste weken verloor ik rap centimeters, al was er op de weegschaal nog geen verandering te zien, er gebeurde dus al veel. Ik ben niet alleen in kilo’s afgevallen, maar zit ook lekkerder in mijn vel. Daarnaast heb ik ook meer energie tijdens en na de trainingen. Zelf heb ik een drukke baan. Voor mij was het dus ideaal dat er iemand bij mij aan huis kwam. Elroy is open, vrolijk en gemotiveerd. Er kan gelachen worden en daarnaast wordt er ook hard getraind. Zijn trainingen zijn heel divers zowel binnen als buiten. Daardoor blijft het ook leuk om te doen en zag ik er niet tegenop. Elroy is top trainer die ziet wat je nodig hebt en je altijd weet te motiveren.

Mijn ervaringen met Selsa zijn erg goed. Er werd snel op mijn bericht gereageerd en tijdens het telefoongesprek werd er tijd genomen voor mij. Je gaat niet mee in de massa, maar er wordt echt naar de persoon gekeken en maatwerk geleverd. Wat zo waardevol is aan Elroy; hij weet je mee te nemen in zijn energie van enthousiasme door zijn positieve instelling. Van hangerig en lusteloos heb ik mijzelf weer teruggevonden. Ik ben weer energiek, doe en onderneem weer veel en heb weer mooie toekomstplannen.

Simone Delemarre

Ik miste de trainingen tijdens mijn vakantie

Wandana wilde graag anoniem op de site. Dat respecteren wij. Mocht je haar iets willen vragen dan kan je contact met ons opnemen.

Voordat ik aan het traject bij Selsa begon leefde ik al 20 jaar ongezond. Van nature ben ik geen sportief type, misschien ook wel omdat ik altijd slank ben geweest. Ik had sinds een jaar ontzettend last van cellulite, waar ik mij erg aan stoorde. Had veel stress op werk en kampte met andere lichamelijke klachten.

Als eerste ben ik begonnen met water drinken en fruit eten. Beiden deed ik nooit. Samen met Tamara ben ik toen ook begonnen met trainen. Na verloop van tijd ben ik chocolade en zoetigheid gaan vervangen. Dit is echt een omschakeling geweest waar het nog steeds heel erg goed mee gaat.

Ook ben ik inmiddels samen met anderen begonnen met hardlopen. Doordat ik ook core-training doe met Tamara ben ik daardoor beter gaan hardlopen. Tamara is voor mij een vertrouwenspersoon. Ik kan mijn zorgen bij haar kwijt. Ze past haar training aan op mijn wensen. In het begin vond ik het niet prettig om te trainen wanneer ik ongesteld was. Ze heeft mij laten zien dat je een training daar heel goed op kunt aanpassen. We begonnen met oefeningen voor mijn hele lichaam. Na verloop van tijd kwam de focus meer te liggen op de cellulite. Mijn spiermassa is toegenomen, vetpercentage is gedaald. Ik voel mij fitter en slaap beter.

Mijn baan is stressvol. De trainingen zijn voor mij een uitlaatklep. Bovendien is het een stok achter de deur wanneer ik om 19.00 uur een training heb staan, om mijn werk af te ronden voor die dag. Zo onsportief als ik geleefd heb, miste ik de trainingen tijdens mijn vakantie. Omdat ik train, ben ik ook gemotiveerd om gezond te leven. Dit is een hele goede ervaring voor mij en ik wil gaan kijken hoe ik hiermee verder kan.

Ik had gehoopt dat mijn cellulite meer zou verdwijnen. De ene keer denk ik dat het beter is geworden en de andere keer twijfel ik eraan. Mijn masseur geeft aan dat mijn benen strakker en steviger zijn. Ook al is het dan minder van de buitenkant te zien, van binnen is er veel veranderd. Die bevestiging is wel fijn om te horen.

Wandana

Ik word zelf steeds moediger

Ik begon vol goede moed met drie keer in de week trainen. Twee keer met trainer Sven en één keer zelfstandig. Dit heb ik drie maanden volgehouden. Toen raakte ik geblesseerd aan mijn enkel. Het was toen wel zoeken wat we nog konden doen, maar Sven vond de oplossingen daarvoor. Wat prettig was bij Sven was dat het pittige trainingen waren en ik veel geleerd heb van de combinatie inspanning en balansoefeningen. Hiernaast heb ik veel geleerd over de goede houding bij krachtoefeningen.

Joris is net zo aardig als Sven, maar wel een heel ander type. Doordat hij niet het uiterste van mij vraagt, word ik zelf steeds moediger. Zo van: “Kom maar op”. Ik zie nooit tegen de training op, omdat ik weet dat ik het aan zal kunnen.

Joris heeft me geholpen mijn zelfvertrouwen op te bouwen tijdens het hardlopen. Hij heeft me looptrainingen gegeven en me tijdens het lopen opgenomen in slow motion om te laten zien hoe ik loop, en dat ik al goed loop. Hierdoor durf ik nu ook alleen te lopen. Hiernaast geeft hij ook veel oefeningen voor mijn rug en dat vind ik ook erg belangrijk, want door rugpijn sliep ik erg slecht.

Daarnaast is Joris heel rustig en dat straalt hij ook uit. Ik kan hem ook vertellen hoe het persoonlijk gaat, dingen die er spelen en belangrijk zijn. Dit maakt mijn hoofd ook wel leeg om te kunnen sporten, als ik dat even kan vertellen.

Kortom: ik ben heel erg tevreden over zowel Sven als Joris.

Ande Stokman, Amsterdam

Er is nog een wereld te winnen met Sharda

Na jarenlang zeer hard te hebben gewerkt als ondernemer (een taartenbakkerij), heb ik op 58 jarige leeftijd mijn onderneming van de hand gedaan en goed naar mezelf gekeken. Ik had behoorlijk overgewicht en was geheel verstijfd: als ik opstond moest ik echt “uit de vouwen komen”. Als ik uit de auto stapte, trok ik mezelf er eerder uit dan dat ik daadwerkelijk uitstapte. Daarnaast had ik ook een lichte blessure aan één knie.

In oktober 2015 besloot ik dat het genoeg was. Ik begon met een dieet en besloot elke dag 1 – 1,5 uur met de honden te gaan wandelen. Last but not least: ik ging op zoek naar een personal trainer om mijn lichaam weer op orde te krijgen. Ik zocht iemand die goed was (uiteraard), die buiten wilde trainen en die positief motiveerde.

Via Selsa kwam ik in contact met Sharda en vond in haar de persoon die ik zocht. In het begin kon ik niet veel: geen kracht, erg stijf en geen uithoudingsvermogen. Sharda begon welgemoed met mij, heel rustig opbouwend, heel goed lettend op de techniek zodat er geen onnodige blessures konden ontstaan.

We trainen twee keer per week. In het Amsterdamse Bos als het weer het toestaat, thuis bij regen. Sharda is zeer ervaren, motiverend, geeft heel wisselende oefeningen zodat het nooit verveelt en ziet heel precies wat je goed afgaat. Ze geeft oefeningen waar je plezier in hebt maar vergeet niet daar tussendoor de oefeningen te stoppen die je minder leuk vindt maar die wel heel goed zijn voor je lichaam.

Ik ben van huis uit geen sporter maar loop graag en daar begonnen we mee. Met afwisselende oefeningen tussendoor, met vallen en opstaan (zowel fysiek als mentaal), maar we gaan altijd consequent door. Uithoudingsvermogen, kracht, balans: alles komt aan bod. Langzamerhand verschoof de training meer naar core spieren en wordt ik steeds sterker en beter (!) gevormd. Mijn gewicht is flink naar beneden: ik ben 15 kg afgevallen en mijn BMI is van 32 naar 27 gegaan.

De afspraak was in eerste instantie om twee maanden te trainen om het een kans te geven en dan te evalueren. Nu zijn we ruim een half jaar verder en ga ik met veel plezier verder met Sharda. Er is nog een wereld te winnen met haar.

 

Ingrid Bootsma, Amsterdam

Destijds was Selsa nog mijn enige redmiddel

Marion werkt in verband met haar specifieke klachten en schema met meerdere trainers van Selsa

Als meervoudig gehandicapte kamp ik met veel fysieke klachten. Voordat ik met Selsa aan de slag ging kon ik niet lang staan zonder steun van iets of iemand. Omdat ik totaal niet wist hoe en of ik mijzelf kon belasten en wat mijn belastbaarheid was ben ik begonnen met niets. Op dit moment kan ik trainen met 5 kg. Het resultaat is dat ik nu zelfstandig in de rij van de supermarkt kan staan zonder dat ik neerstort. Ook heb ik geleerd om beter te kunnen lopen en ik loop nu meer dan ik ooit heb gedaan. Dit heeft wel gezorgd voor lichte overbelasting  van bepaalde spieren die ik lang niet meer gebruikt heb.

Mijn ervaring met Joris is top. Joris is betrokken en let heel goed op. Hij is toegankelijk en eerlijk. Een trainer die je moet koesteren. Met Aimee doe ik oefeningen op de sportschool waar zij als fysiotherapeut werkzaam is. Dit is voor mij weer een nieuwe fase waarin ik oefeningen leer die perfect bij mij passen. Ik moet dingen leren als het goed afwikkelen van mijn voeten. Gelukkig werk ik hier samen met personal trainers Aimee en Marcel aan, die me daar gezien hun fysiotherapeutische achtergrond goed bij kunnen helpen.

De eigenaresse, Selma, heeft mij zelfs een bezoek gebracht. Dit werkt verhelderend voor mij om het gezicht te zien achter de facturen en mailtjes. Destijds was Selsa nog mijn enige redmiddel. Ik ben ontzettend blij dat ik toen contact heb gezocht en heb nog nooit zoveel vorderingen gemaakt.

Marion Buchwaldt, Amsterdam

Ik ben inmiddels 9 kilo afgevallen en heb meer model in mijn lijf

Als een vrouw van bijna 60 maakte ik mij in eerste instantie een beetje zorgen toen Joris als jonge 30-jarige binnen kwam lopen. Dan hoop je maar dat hij begrijpt dat je gezien mijn leeftijd niet alles meer kunt doen. Joris is ontzettend klantvriendelijk, aardig en kijkt goed naar wat je kunt en wat je in huis hebt. Door zijn geduld weet hij mij iedere keer op een goede manier te pushen zodat ik verder kom.

Voordat ik aan dit traject begon was ik moe en veel te zwaar. Ik zat niet lekker in mijn vel, had weinig energie. Eigenlijk op alle fronten een mineur. In het begin dacht ik; ‘o jee morgen komt hij weer’. Nu denk ik; ‘lekker dat hij er morgen weer is’. Ik beweeg makkelijker en vind het daardoor ook leuker.

Nu ben ik inmiddels 9 kilo afgevallen. Ik heb meer model in mijn lijf, mijn vetpercentage is omlaag en ik heb meer spieren. Ook is mijn conditie veel beter. Mentaal ben ik blijer en voel ik mij meer opgewekt.

Wat mij erg heeft geholpen is dat Joris daadwerkelijk voor de deur staat. Ik kan er niet zomaar onderuit, wat voor mij stimulerend werkt. Joris vertelt mij dat hij mij als voorbeeld gebruikt bij mensen in de sportschool. Dit geeft mij een trots gevoel. Op mijn leeftijd ben ik zelfs in staat om een plank van 1,5 minuut vol te houden. Dat is toch gaaf! Ja, ik ben dik tevreden.

Mariette van de Lande, Amsterdam

Sven voelt heel goed aan wat je kunt

Het afgelopen jaar heb ik heel fijn getraind bij Sven. Ik vind hem heel prettig in de omgang,  hij voelt heel goed aan wat je aan kunt, hij laat je tot je maximum gaan als je fit bent en als het minder gaat, hoeft hij maar naar je te kijken en past de training direct aan. Mijn twee labradors Roxy en Ollie nam ik altijd mee naar het bos, die waren dan ook direct uitgelaten!

Anoushka, Amsterdam

Het traject sluit volledig aan bij wat ik nodig heb

Ik ben zeer tevreden! Tamara geeft motiverende en gevarieerde trainingen met spelelementen erin. Ze houdt bovendien goed de vinger aan de pols en doet dat op een positieve en opbouwende manier. Bovendien is ze flexibel, wat heel erg fijn is bij het inplannen van de trainingen. Kortom: dit traject sluit volledig aan bij wat ik nodig heb en bij wat past in mijn levensstijl.

Het resultaat: voordat ik aan het traject begon had ik veel rugklachten en waren mijn kracht en conditie niet zo goed. Nu zijn de rugklachten erg afgenomen en mijn conditie is beter. Ook voel ik me sterker. Ik ga de trainingen steeds leuker vinden en ben daardoor ook meer gemotiveerd. Ik eet minder suiker, ik heb een betere houding, ik voel me fitter. En niet geheel onbelangrijk: ik heb een beter figuur!

Anne-Moon van Tuyll van Serooskerken, Delft

De afwisseling vond ik echt ideaal!

Het was erg prettig om met Joris samen te werken. Zijn enthousiasme voor het vak en ervaring in mensen coachen vond ik erg motiverend. Voordat ik begon met trainen heb ik aangegeven dat ik een blessure aan mijn rechterhand heb. Daarvoor heeft hij aangepaste oefeningen bedacht. Tussen de oefeningen door deelde hij veel kennis over hoe je spieren bijvoorbeeld werken bij een bepaalde oefening. We hebben binnen en buiten trainingen gedaan. Deze afwisseling vond ik echt ideaal!

Irene, Amsterdam

Close Search