Tweet
Share
+1
Pin it
|2 minuten

Er zijn twee type mensen in de wereld: mensen die sporten omdat ze het willen en mensen die sporten omdat ze dat van zichzelf (of hun partner of hun dokter) moeten. Die laatste groep heeft vaak veel moeite om het sporten vol te houden.


Volhouden is een kunst


Het gezegde luidt dat een goed begin het halve werk is. Maar als het om levenslange projecten gaat (zoals voor je gezondheid zorgen) dan is een goed begin alleen maar een goed begin. Volhouden is het meeste werk en het moeilijkste om te doen. Ergens tussen een goed begin en het volhouden van een gewoonte zit het creëren van een wereld waarin volhouden mogelijk is.

Je las er bijna overheen. Maar dit is de bottom line:

Het creëren van een wereld waarin volhouden mogelijk is.

En ja. Die wereld bestaat.


De ideale volhoud-wereld


Deze wereld hangt niet vol met inspirerende oneliners die zelfs je hond niet gelooft. En deze wereld ontluikt ook niet spontaan als je wél dat ideale figuur hebt. Het is geen plek waar hormonen in balans zijn, eetverslavingen verdwijnen door geen suiker meer te eten, of het enthousiasme van je trainer op jou overslaat. Nee, in de ideale volhoud-wereld heb je een gewoonte opgebouwd.


Zo bouw je een gewoonte op


Voor het opbouwen van een gewoonte heb je in ieder geval twee dingen nodig: focus en wilskracht. Focus heb je nodig om je bewust te zijn van je doel en wilskracht om dit in de praktijk te brengen.

Zonder focus vergeet je jouw voornemen en is het 23:00 uur voordat je je realiseert dat je nog zou sporten.

En zonder wilskracht weet je wel wat je je had voorgenomen, maar kan je het simpelweg niet opbrengen.


Wat is er nodig voor focus en wilskracht?


Naast de ideale volhoud-wereld is er ook een ideale verander-wereld. In deze wereld word je niet gehinderd door:

  • slaapgebrek
  • stress
  • eenzaamheid
  • pijn
  • angst
  • en vermoeidheid.

To name a few.

Dat betekent niet dat je nooit iets van deze zaken mag ervaren. Maar wel dat deze factoren (voor jou) beheersbaar moeten zijn, wil je succesvol kunnen veranderen.


Waarom we de sportschool sponsoren


Nu komen we bij de kern van het probleem. Op het moment dat jij je sportschool abonnement afsluit ga je er vanuit dat je precies op dat moment ook de gewoonte hebt ‘gekocht’ om deze daadwerkelijk te bezoeken.

Alleen…. dat heb je niet. Je hebt alleen maar toegang tot de sportschool gekocht. Niet de garantie dat je er ook heen gaat. Als je het niet leuk vindt om er heen te gaan, dan heb je wilskracht en focus nodig om jezelf ertoe te zetten te gaan sporten. Of…


…een personal trainer


Het is niet voor iedereen weggelegd om, zonder hulp, de gewoonte op te bouwen om consequent te sporten. Daarom zijn er personal trainers.

Onze personal trainers helpen je niet alleen op weg, door samen met jou te sporten, maar leren je ook hoe je de gewoonte opbouwt om zelf te gaan sporten. Niet alleen vandaag en volgende week, maar een leven lang.

Wil jij dat ook? Vraag dan vandaag een vrijblijvend intake gesprek aan en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Search