Vragen over trainingsresultaten

De basis van onze dienstverlening is je persoonlijke coach. Hij/zij komt naar je toe en is je vertrouwenspersoon. Je kunt hem/haar je vragen stellen, ook tussen de trainingen door. Daarnaast biedt Selsa je online ondersteuning: onze trainingsapp helpt je met (zelfstandige) trainingen en het bijhouden van je voortgang. Onze voedingsapp helpt je met het verbeteren van je eetgewoontes. En in het online portaal vindt je tips en recepten.

Daarnaast bieden we centraal georganiseerde leefstijl workshops welke worden gegeven door specialisten. Zo helpen wij je leefstijl van A tot Z, op holistische wijze, te verbeteren.

Helaas kunnen we niet gemakkelijk antwoord geven op deze vraag. Er spelen meerdere factoren mee, waaronder:

 • Wat is je doel? Wil je 5 of 50 kilo afvallen? 10 km kunnen hardlopen of meedoen aan de NY marathon?
 • Hoe vaak train je? Train je 1 of 3 x per week met een personal trainer van Selsa? En wat doe je er zelfstandig nog naast? Hoe regelmatiger je traint en hoe meer contactmomenten je hebt met je trainer, hoe sneller je resultaat zult behalen.
 • Wat is je huidige fysieke gesteldheid? Ben je al redelijk fit, dan is de NY marathon dichterbij dan wanneer je nu nauwelijks 30 minuten kunt wandelen.
 • Wat is je genetische aanleg? Een gespierd lichaam is voor de één gemakkelijker te bereiken dan voor de ander.
 • Hoe ingrijpend kan/wil je je levensstijl aanpassen? Slaap, voeding, je omgeving, beweging, stress… het heeft allemaal invloed op je gezondheid en trainingsresultaten. Hoe gemakkelijker je ‘slechte’ gewoonten kunt omzetten in gewoonten die jou en je doel ondersteunen, hoe sneller je je doelen zult behalen.

Kortom: er zijn zoveel persoonlijke factoren dat er geen generiek antwoord is op deze vraag. Wat we wel kunnen garanderen is dat we je alle tools meegeven om duurzame veranderingen te maken. Zodat je niet alleen resultaat behaalt, maar ook behoudt.

Voor een goed beeld van de behaalde resultaten kan je het beste onze referentie pagina lezen. Wij kunnen een specifiek resultaat nooit garanderen, omdat resultaat van veel factoren afhankelijk is. Wij hebben niet op al deze factoren invloed.

Onze klanten behaalden onder meer de volgende resultaten:

 • Verlies van vetmassa tot 20 kilo
 • Betere eetgewoontes
 • Minder of geen medicatie nodig
 • Meer kracht
 • Een betere conditie
 • Een betere houding
 • Mooiere vormen
 • Verdwijnen of sterke afname van lage rugklachten
 • Een beter zelfbeeld
 • Meer zelfvertrouwen
 • Meer motivatie om zelf te sporten
 • Meer energie, minder snel moe

Zonder twijfel. Alleen als je als doel hebt om heel gespierd te worden, adviseren we je naar de sportschool te gaan. Voor alle andere doelen is trainen aan huis of buiten een uitstekende methode.

Het niet behalen van je doelen kan demotiverend werken. Vaak houden mensen bij het formuleren van hun doelen geen rekening met ‘het leven’: afvallen is in theorie simpel, maar iedereen heeft ervaren dat het in de praktijk behoorlijk lastig kan zijn. Hetzelfde geldt voor ogenschijnlijk eenvoudige doelen als ‘meer bewegen’ en ‘gezonder eten’. In onze leefstijl workshop Gewoontes & Gedragdsverandering gaan we hier uitgebreid op in. Deze workshop is gratis toegankelijk voor deelnemers aan de 1 op 1 trajecten.

Hier kan je vast een korte introductie lezen met betrekking tot het stellen (en behalen) van doelen.

Vragen over de trainingen

 1. Nadat je een intake hebt aangevraagd nemen wij telefonisch contact met je op. Tijdens dit gesprek krijgen wij een goed beeld van jouw doelen en wensen en vertellen je meer over onze werkwijze en trajecten. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos.
 2. Na de telefonische intake volgt een persoonlijke intake bij je thuis. Deze intake is bedoeld om kennis te maken met je personal trainer. Bovendien gaan we hier dieper in op jouw doelen en wensen. Ook deze intake is vrijblijvend en kosteloos.
 3. Nu kan je aan de slag. Voor de meeste trajecten geldt dat je twee keer per week traint met je personal trainer. Je personal trainer zet daarnaast een trainingsplan voor je klaar in onze app, zodat je vanaf het eerste moment ook zelfstandige trainingen doet. Dit maakt verzelfstandigen op termijn eenvoudiger.
 4. Evalueren (alles meten wat meetbaar is en samenhangt met jouw doel) doen we iedere maand. Al je resultaten worden opgeslagen in je eigen online omgeving. 
 5. Na je eerste traject zijn er verschillende mogelijkheden: je kunt op dezelfde manier verder gaan, of kiezen voor gedeeltelijke of volledige verzelfstandiging. Onze online omgeving (met trainingsapp) maken de overgang eenvoudiger.

Ja, dat kan. Veel van onze klanten trainen samen met hun partner of een vriend(in). Je betaalt 12,50 extra voor een tweede persoon.

De kosten per persoon zijn dan lager en je kunt elkaar motiveren, ook als het traject eenmaal ten einde is gelopen.

Houd er wel rekening mee dat veel doelen meer om het lijf hebben dan simpelweg trainen (zoals afvallen). Een open gesprek met je trainer voeren over welke obstakels je allemaal tegenkomt is eenvoudiger als je alleen bent. En de focus is altijd meer verdeeld als je met meer mensen tegelijkertijd traint, wat ten koste kan gaan van de kwaliteit.

Niet veel. Enkele passen bewegingsruimte is voldoende.

Selsa verzorgt personal training aan huis of op locatie. In de praktijk geven we meestal trainingen in of om het huis, buiten in een park of bos, of bij mensen op het werk. Maar als je een andere locatie hebt waar je training wil is dat ook prima.

Kleding en schoeisel waarin je lekker kunt bewegen en de wil om met ons én jezelf aan de slag te gaan. Wij zorgen voor de rest!

Vragen over trainen na de bevalling

Als je net bevallen bent moet je lichaam eerst herstellen. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van hoe groot de “schade” is. Met een keizersnee is de hersteltijd meestal langer dan bij een natuurlijke bevalling. Hou rekening met een minimale hersteltijd van 6-8 weken.

Selsa heeft ook een online trainingsprogramma speciaal voor na de bevalling. Je kunt dit programma vinden op mamafit.club

De rechte buikspier wijkt tijdens de zwangerschap uiteen om plaats te maken voor de baby. Bij een deel van de vrouwen ontstaat er een blijvende verwijding, wat we kortweg een diastase noemen. In veel gevallen kan dit door middel van de juiste oefeningen weer gecorrigeerd worden. Verkeerd trainen na je bevalling kan een diastase verergeren en zelf veroorzaken. Het antwoord is dus: ja, je kunt absoluut trainen met een diastase, dit is juist aan te raden. Maar kies wel voor het juiste trainingsprogramma.

Bij Selsa hebben we veel ervaring met het trainen van vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Ook hebben we een online trainingsprogramma ontwikkeld, speciaal voor na de bevalling. Je kunt dit programma vinden op mamafit.club

Close Search